Van 8 mei tot 24 oktober 2021 vormt Brugge opnieuw het decor voor Triënnale Brugge, een uniek kunstentraject waar dertien nationale en internationale kunstenaars en architecten hun installaties aan het grote publiek voorstellen.

Het curatoriële team, bestaande uit Till-Holger Borchert, Santiago De Waele, Michel Dewilde en Els Wuyts, selecteerde 13 kunstenaars en architecten die – elk op hun eigen manier – het thema TraumA invullen. Ze zullen zorgen voor sculpturale, architecturale en organische creaties die inspelen op de complexiteit, veelzijdigheid en dynamiek van de stad Brugge. Ze zullen de steegjes en achterpoortjes opzoeken en kijken naar wat er zich afspeelt op de binnenkoeren en de bouwwerven van de ogenschijnlijk perfecte stad Brugge. Hun tijdelijke interventies en creaties zullen in dialoog gaan met de stad, haar bewoners én haar bezoekers. Dat bij sommige creaties de bewoners van Brugge in het creatieve ontstaansproces betrokken worden, maakt het verhaal nog boeiender.

Deel dit verhaal, kies je platform!