Badplaats Nieuwpoort biedt heel wat mogelijkheden om samen met de trouwe viervoeter mooie wandelingen te maken. Wel onthouden dat honden altijd en overal aan de leiband moeten. Er zijn geen uitzonderingen op de regel.

Op het strand

  • Nieuwpoort houdt er inderdaad een eenvoudige regeling op na: honden mogen van 16 september tot 14 juni op het strand, weliswaar steeds aan de leiband. Die leiband mag niet langer zijn dan vijf meter.
  • Vanaf 15 juni tot 15 september mag het bijgevolg helemaal niet.

Op andere plaatsen

  • Wandelen met de hond mag uiteraard op de openbare wegen, in de duinen, op de zeedijk in openbare parken en op de wandelwagen, maar steeds aan de leiband.
  • De toegang is dan weer verboden op de speelpleinen, de sportvelden, de sportzalen, het stedelijk zwembad, in het park Zonnebloem in de Albert I-laan en op de begraafplaatsen.
  • Nieuwpoort heeft een heel mooie en ruime hondenloopweide beschikbaar, gelegen halfweg de promenade tussen Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad. Het terrein van 2.500 vierkante meter is uitgerust met hondenpoepbuizen en zitbanken.

Deel dit verhaal, kies je platform!